Elektronik sigara, dönemin en çokca öne çıkan ve birçok yorum meydana getirilen tütün ürünlerinin başlangıcında gelir. E-sigara diye de adlandırılan bu ürün, nikotin ihtiyacı için fazlaca önemlidir. Son zamanların en mühim ve popüler cihazlarından olan bu sigara çeşidinin kendine has kullanım yöntemleri vardır.


E sigara, günümüzde birçok marka tarafınca da üretilen ve çoğunlukla kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji, her geçen vakit daha da gelişmekte ve birçok şahıs tarafınca tercih edilir.

 

Elektronik Sigara Coil


Elektronik sigara düzgüsel sigarayı bırakmada kullanılan sigara türüdür. Normal sigaraya benzemez. Nikotin özeliği yoktur. Coil’in kelime anlamı da iç atomizerdir. Dirençli tel çevresinde yer edinen pamuk yada silika maddesinden oluşan yapıdadır. Özellikle e sigara parçaları içinde atomizerin tertipli bir biçimde değiştirilmesi gerekmektedir. Atomizer tabanı da bataryayı bağlayan bir parçadır. Gelişmiş elektronik sigara modelleri, hava akımını test dibine alan bir halka vardır. Bu hava test halkası ile elektronik sigara içerisindeki duman oluşmaktadır. Bilinmesi ihtiyaç duyulan elektronik sigara düzgüsel sigara benzer biçimde bir duman içermez.


Farklı elektronik sigara markaları, çeşitleri bulunmasına karşı her aygıt ve kullanılan likit içerikleri temelde aynı bileşenlerdedir. Her e-sigara temelde pil- batarya kısmı ve de atomizer, coil, likit tankı üçlüsünden oluşan bir bölümün birleşimi ile oluşur.


Elektronik Sigaranın Özellikleri


Elektronik sigara, birtakım özellikleri ile tanınmakta ve buna gore kullanılması gerekir. Kendine has bir cihaza haiz bu sigaranın kullanım şekli de düzgüsel tütün ürünlerine gore fazlaca daha değişik ve komplekstir. Bundan ötürü elektronik sigara kullanacaklar kullanım detaylarını incelemelidir.

Yanma ve tutuşturma ile alakalı hususiyet bulunmamaktadır. Katran, nitrozamin vb. kanserojen maddeler yoktur.


Ateşi olmadığı için yangınla alakalı bir vehamet yoktur.

İnsan vücudu için müsait tasarımda ve içimi bulunur.

Elektronik sigaranın kokusu yoktur bundan dolayı edilgen içiciliğe niçin olmaz.

Dumanı öykünmek eder ve ruhsal açıdan sigara hissini yansıtır.

Elektronik sigara muhit dostudur. Kirliliğe niçin olmaz.

WHO tarafınca önerilen ‘’Nikotin yerine koyma’’ tedavisi ile zahmetsiz ve güvenilir bir biçimde sigaranın bırakılmasında yardımcı sağlar.


E-Sigara Kullanımı, Marka ve Çeşitleri


Elektronik sigaranın kullanması tercih edilen cihazlara gore değişim gösterir. Sigara kullanımında bilinmesi lüzumlu mühim hususiyet cihazların pille yada şarj ile çalışıp çalışmadığıdır. Cihaza yerleştirilen değişik bölmenin içine nikotin yada aroma içerikli likit madde yerleştirilir. Bu maddenin sıcaklık ile buharlaşmasından sigara içilir duruma gelir.


Smok e-sigara markasının haricinde tercih edilen birçok kaliteli marka yer alır. Bu markalara misal olarak Juul, Voopoo, Vaporesso ve Geekvape benzer biçimde markalar da piyasada yer alır. Bu markaların kendi içinde piyasaya sunmuş olduğu değişik aromalara haiz likit nikotin içermekte olan maddelerde bulunur.


Elektronik Sigara Üretimi


Üreticiler 8 binin üstünde elektronik sigara likidi üretmiştir. Esigara için likit seçiminde dikkat edilmesi gerekir. İçindeki likidin nikotin seviyesinin iyi seçilmesi gerekir. Özellikle tütün bazlı sigarayı bırakmada elektronik sigara kullanan kişilerin sigaraları için seçtikleri likit içindeki nikotin seviyesinin ayarlamasının iyi olması gerekmektedir. Elektronik sigaralarda atomizerden sonrasında mühim olan parçalardan biri de pildir.


Seçilen elektrik deposu sigaradan alınacak tadı belirlemektedir. Bu nedenle elektronik sigaralarda pil tarzı önemlidir. Dünya’da e sigara üretimi ve satışı meydana getiren birçok şirket vardır. Bununla beraber birbirinden değişik özellikleri olan e-sigaralar üretilmektedir. E sigara tutarları mamüllerin özelliklerine gore farklılık gösterir.


Elektronik Sigaranın Faydaları


Elektronik sigara tütün ürünlerinde olan zararı olan kimyasalları barındırmadığından insan sağlığına yönelik risk taşımamaktadır. Bu özelliği ile sigara bağımlısı olanlar için mühim bir fayda sağlar. Kanser, teneffüs yolu hastalığı, koah benzer biçimde birçok hastalığın önüne geçer. Sigarayı bırakma da fazlasıyla faydalı olduğu görülmektedir. İçinde olan nikotin ile sigara içme isteğini giderdiği benzer biçimde el ve dudak tiryakiliğini yok eder. Yanma olmadığı için karbon monoksit benzer biçimde birçok zararı olan gazın salınımı bulunmaz. Ateş ve yanma olmadığı için yangın riski de bulunmaz.


Çeşitli tatlar ile üretilmekte olan likitlerle kendi zevklerinize müsait aroma tercihi yaparak eğlenceli bir biçimde kullanılabilecek özelliğe sahiptir. Tütün mamüllerindeki benzer biçimde el ve parmaklarda sararma yapmamaktadır. Cepte taşınabilecek şık bir tasarımı olan aksesuar benzer biçimde kullanabilirsiniz. Sigara fiyatlarında devamlı olarak yükselme olurken e-sigara tutarları fazlaca ekonomiktir. Elektronik sigara cihazınızı bir kere aldığınızda fazlaca cüzi bir giderle likit alarak devamlı olarak kullanabilirsiniz. Duman ve sigara külü sorunu olmadan ancak buğu veren elektronik sigara size ve çevrenize hastalık vermez.


Elektronik Sigara’nın Temizliği


Elektronik sigara içerek çevreye zararınız olmaz. Normal tütün sigarasında bulunan nikotin hem çevreye hem içen kişilere fazlaca zarar vermektedir. Aynı zamanda astım, soluk darlığı ve akciğer kanseri benzer biçimde rahatsızlıkların oluşmasında mühim bir etkendir. Elektronik sigara içerek sıhhatli bir insan olabilirsiniz. Elektronik sigaranın temizliği de fazlaca kolaydır. Parçalara ayrılan aparatları bulunmaktadır. Özellikle atomizer ve gövdesinin temizlenmesi gerekmektedir.


Bunu iki biçimde yapabilirsiniz. İster ılık su dibine tutularak, talep eder boş bir kaba ılık su koyarak yapılır. Su içine atomizer ve gövdesini yerleştirerek çözülmesini beklenebilir. Aroma özelliği olan likidin temizlenmesi fazlaca önemlidir. Her bir kullanım sonrası temizlenmesi gerekir. Aksi durumda kullanılan aroma ve likit öteki kullanmada lezzeti bozmaktadır. E sigara kullanılmadan ilkin kullanım kılavuzuna bakılmalıdır.