Elektronik sigara meydana getirilen araştırmalar doğrultusunda sigaraya oranla � daha azca zararı olan olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca, yoğun buğu performansı ile içimi de son aşama eğlenceli ve keyifli olmaktadır. Öyle ki, bireyler bu eğlenceyi bir adım daha öne taşıyarak “Elektronik Sigara renkli duman iyi mi yapılır” sorusunun yanıtını merak etmektedir.

ilk olarak belirtmekte yarar var: Elektronik sigaradan duman değil “buğu” çıkmaktadır.


E sigarayı, klasik sigara nazaran daha sıhhatli kılan ise buğu çıkışının olmasıdır. Klasik sigarayı içebilmek için ateş ile yakmanız gerekmektedir ve ateşle birleştiği için ortada kimyasal tepkime doğmaktadır. Sigarada yanma kanalıyla duman elde edilirken elektronik sigara kullanımında konum oldukça daha farklıdır. E sigaranın hiç bir türünde tütün bulunmaz. E likit yada salt likit ile çalışır. Mekanizması ise batarya yada pilden almış olduğu güç ile likitinizi ısıtır ve buharlaşmasını sağlar.


Buharlaşma mekanizması yardımıyla cihazınızdan bolca buğu alabilirsiniz. Elektronik sigara kullanıcıları ise bu buğu performansını daha ileri seviyeye alarak renkli buğu çıkarmanın yollarını aramaktadır. Bazı resimlerde yada videolarda ara sıra kullananların elektronik sigaralarından renkli buharlar çıkarabilmektedir. Ancak bu biçim resimler yada videolarda photoshop bulunmaktadır. Herhangi bir likitten renkli buğu çıkma durumu laf mevzusu değildir.


Renkli buğu çıkarmak için verilen likit reçeteleri ise tamamen yanıltıcıdır. Likitinize herhangi bir madde eklemeniz değişik sonuçlar doğurur. Likitinizin yapısını bozabileceği şeklinde cihazınızın işleyiş yapısına da zarar verebilir. Hatta atomizerin yada tankın yapısını değiştirerek elektronik sigaranızı bozarak sizi maddi külfete sokabilir. Bu dezavantajına ek olarak, bilmediğiniz maddeleri likitinize ilave ederek likitin yapısını bozabilirsiniz. Hatta sağlığınızı dahi tehlikeye atabilirsiniz. Sonuç olarak, renkli buğu çıkışını elde eden bir e likit yoktur. Fotoğraf yada videolar ise yanıltıcıdır; sadece görsel bir düzenlemedir.


Elektronik Sigarayla Güçlü Buhar Çıkışı

Kimi bireyler e sigaralarını nargile benzer biçimde kullanmayı tercih edebilmektedir. Bol buğu çıkışını hem tat olarak bununla birlikte görsel olarak seçebilmektedir. Bu durumda, doğru elektronik sigara tarzı son aşama önemlidir. Pod mod e sigara modelleri bu biçim buğu çıkışları için müsait değildir. Genellikle pil ile çalışan kuvvetli elektronik sigara modelleri, bir öteki ismiyle elektronik nargileler bu biçim kullanımlar için son aşama uygundur.


Örneğin Smok Alien, Vaporesso Revenger X şeklinde gelişmiş elektronik sigara modelleri; kullanıcıları tarafından “buğu canavarı” olarak adlandırılmaktadırlar. Bu modeller çoğu zaman çift pille iş koşturmacasındadır ve son aşama kuvvetli bataryaya ve parlak zeka çipe sahiptir. Ayrıca, geniş ekrana haiz olup birçok ayar yapabileceğiniz sistemi bulunur. Cihazınızın buğu performansını arttırmak için Watt ayarınızı arttırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken kademeli bir halde yapınız aksi taktirde coilinizdeki pamuk yanabilir ve likitten yanık hazzı alabilirsiniz.


Güçlü buğu çıkışı için dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan bir öteki hususiyet ise elektronik sigara likitinizin VG oranını yüksek seçmeniz gerekir. VG payı ile buğu performansı doğru orantılıdır. Bir öteki mühim nokta ise cihazınız için seçeceğiniz coildir. Coil tarzı yaparken ohm kıymeti fazlaca önemlidir. Ohm kıymeti azaldıkça buğu performansı tam bilakis artmaktadır. Örneğin, 0.6 yada 0.5 ohm coil çeşitleri ile kuvvetli buğu bulutları kolaylıkla çıkarabilirsiniz.


Sonuç olarak, bu yazımızda “Elektronik Sigara Renkli Duman Nasıl Yapılır?” sorusunu yanıtladık. Renkli buğu yada duman çıkışı olası değildir. Görseller yada videolar ise photoshop olup yanıltıcıdır. Ancak sitemizde renkli likit çeşitlerimiz mevcuttur. Two Juice markalı e likit seçeneklerimiz bununla beraber renkli likit seçeneklerine de sahiptir.