Son 10 yıldır yaşamımıza süratle giriş yapmış e sigaralar; birçok bireyi daha sıhhatli bir ömür stilini yönlendirmekte ve sigaranın verdiği ölümcül zararlardan kurtarmaktadır. Ancak, elektronik sigaranızı kullanırken yaptığınız birtakım yanlışlar yada kalitesi ve yanlış likit seçimleri size zor anlamış olur yaşatabilir. Kimi kullanıcılar elektronik sigara içerken öksürdüğünü yada boğaz ağrısı yaşadığını belirtmektedir. Bu biçim durumların önüne geçebilmek adına yazımızda e sigara kullanımının püf noktaları ve doğru likit tarzı hakkındaki konuşacağız.


Neden Elektronik Sigara Kullanırken Boğazımda Yanma Hissediyorum?


Özellikle e sigaraya yeni süregelen bireyler, ilk kullanımları esnasında sık öksürmeler yada boğaz ağrısı hissedebilmektedir. Bu durumda fertleri e sigaradan uzaklaştırarak düzgüsel sigara teşvik edebilmektedir. Yazımızın devamında size sunacağımız tavsiyeler yardımıyla e-sigaranızdan yüksek performans alarak nikotin ihtiyacınız olan şeyi herhangi bir sıkıntı yaşamadan karşılayabilirsiniz.


Likitinizin VG/PG oranını doğru seçememek: E likitler içinde bulunan bitkisel içeriklere haiz olan VG ve PG bileşenleri oranları yanlış seçilmesi durumunda, bireyler alerjik tepki hissedebilir ve boğaz ağrısı hissedebilirler. Geleneksel mod elektronik sigara yada başlangıç kitine sahipseniz, e likitinizi seçerken VG/PG oranına bilhassa dikkat etmenizde yarar var.

 

VG/PG Oranı: PG değerinin yüksek olması, boğazınızın tahriş olmasının başlıca nedenlerinden birisidir. Bu nedenle geleneksel elektronik sigara likitlerinde VG oranının daha yüksek bulunmasına ayrıyeten ehemmiyet veriniz. Genel olarak likitleriniz �, p VG -  ,  PG oranlarınnda olması sağlığınız için en iyi seçim olacaktır.

 

Nikotin Seviyesi: Elektronik sigaraların en başta buluş edilme nedeni; sizin nikotin ihtiyacınız olan şeyi karşılarken, sigarada bulunan öteki kanserojen maddeleri barındırmamasıdır. Ancak unutulmamalı ki, vücudunuz ihtiyacından fazla miktarda nikotinli likit seçerseniz; vücudunuz bu duruma reaksiyon verecektir. Bu nedenle, müsait nikotin ihtiyacınız olan şeyi iyi değerlendirip, doğru e sigara likiti seçmelisiniz.


Örneğin; normalde hafifçe nikotin seviyesine haiz bir sigara içicisiyken, elektronik sigaraya başlarken 12mg nikotin seviyesine likit seçmeniz tamamen yanlış olacaktır. Seçim yaparken, daha öncesinden kullandığınız sigaranın nikotin değerine yakın bi e likit almanız; e sigara geçişinizi oldukca kolaylaştıracaktır.


Merdiven altı likitlerden uzak durunuz. Özellikle devletimizde bu konum ne yazık ki oldukca yaygındır. Birçok e sigara ve likit satan siteler, daha ucuz olduğundan kalitesiz VG ve PG içeriklerine haiz elektronik sigara likiti üreterek piyasaya sürmektedirler. Bu biçim e likitler ise kalitesiz içerikleri sebebiyle bireylerin boğazlarını tahriş edebilmektedirler.

 

 Boğaz tahrişine niçin olabilecek bir öteki konum ise, cihazınızın coilinin direnme seviyesinin oldukça düşük seçilmesidir. Coil rezistansı kıymeti düştükçe, e sigaranız daha oldukça güç harcayacağı için dışarı verilen buharın ısınmasına niçin olur. Sıcak buğu ise boğaz ağrısına niçin olabilir. Bu nedenle elektronik sigaranızın coil direnme seviyesini daha orta düzeylerde tutarak, daha soğuk buğu aralıklarında kullanmanız bu durumu tamamen ortadan kaldıracaktır.

 

Art arda elektronik sigaranızı çekmek: Kimi vakit bilincinde olmadan bireyler 5-6 kere arka arkaya elektronik sigaralarından çekim yapmaktadırlar. Ancak, bu konum boğaz tahrişinin ana sebeplerindendir. Bu nedenle, en azından her bir çekişinizin içinde 1er dakika bulunmasına itina gösteriniz. Böylece boğaz ağrısıyla yada alerjik reaksiyonla karşı karşıya gelme ihtimaliniz oldukca düşer.

 

Hem sağlığınız için bununla beraber boğaz ağrısı yaşamamak adına elektronik sigaranızı şayet sık sık kullanıyorsanız, vücudunuzu susuz bırakmamaya itina gösteriniz. Vücudunuza sık aralıklarla sıvı girişi bu biçim tahrişlerin önüne geçecektir.

 

Özellikle mod elektronik sigara kullanan bireyler, bu biçim problemler yaşıyorlarsa, cihazlarının Watt ayarlarını düşürerek boğaz ağrısı yaşamalarını önleyebilirler. Yüksek Watt larda kullanmak boğaz tahrişini etkileyen en mühim faktörlerden birisidir.

 

Son olarak, birçok elektronik sigara da değişik içim modları bulunmaktadır. Bu mod lardan kimileri daha yüksek hit isteyen bireyler için tasarlanmıştır. Yani, boğaz vurumu yüksek olan içim modlarını şayet e sigarada yeniyseniz, olabildiğince kullanmamaya itina gösteriniz.


Sonuç olarak, bireylere daha sıhhatli bir ömür stili vaat eden elektronik sigara; kullanım hatalarından yada yanlış likit seçimlerinden ötürü fertleri yine sigaraya yöneltebilir. Ancak doğru içim modu ve Watt ayarları ile bu biçim problemler ile karşılaşmazsınız.


Bir öteki mühim husus ise, bahsedilmiş olduğu suretiyle doğru VG/PG oranlarında likit seçmenizdir. Likitinizin PG payı arttıkça boğaz vurum özelliği artar. Ayrıca, likit satın alırken, güvenli online mağazalardan alışveriş oluşturmaya itina gösteriniz. Bu biçim özelliklere dikkat ettiğiniz sürece, herhangi bir tahriş yada boğaz ağrısı yaşamayacaksınız ve elektronik sigaranızdan en yüksek performanstan yararlanacaksınız.


“İyi Buharlar” dileriz.