Diş eti çekilmesi oldukça ciddi bir sorundur ve sigara içenlerin hastalığa yakalanma olasılığı iki kat daha fazladır. Ek olarak, diş minesinde biriken tabakalar bakterilerin büyümesine oldukça elverişlidir, bundan dolayı bakteriler çoğalabilir ve diş etlerinin çekilmesine niçin olabilir. Bu sorunla yüz yüze kalan vücudun kendini iyileştirmesi uzun vakit alır. Öte taraftan e-sigaraların doğru kullanması dokulara zarar vermez, doku yenilenmesini yavaşlatır ve dişlerde tabakalar oluşturur. Dişeti çekilmesine yada diş etlerinde ağrıya niçin olmaz, bundan dolayı vaping esnasında dişeti çekilmesi yada diş eti ağrısı riski de oldukça daha düşüktür.


Elektronik Sigaradan Nefesiniz Kötü Mü Kokuyor?


Sigaranın ağız kokusuna niçin olduğu hepimiz tarafınca bilinmiş olduğu şeklinde dumanın içerisindeki partiküller ve kimyasallar uzun zaman ağızda ve ciğerlerde kalır. Diş kökünün ağızda oluşan bu bölümü ağız kokusunun başlıca sebeplerinden biridir. E-sigara kullanırken partikül oluşmaz ve bundan dolayı koku olmaz. Ancak e-sigaralar düzgüsel sigaralar şeklinde sıcak ve kuru bir buğu ürettiği için her vakit bolca su içtiğinizden güvenli olmalısınız.


Elektronik Sigaralar Ağız Kanserine Neden Olur Mu?

Düzenli sigara içmek, kansere karşı koruma için mühim olan genler de dahil olmak suretiyle bütün DNA’ya zarar verir. Tütün içerisindeki 70’den fazla kimyasalın bu hasarı artırdığı bilinmektedir, mesela krom, zehirin DNA’ya daha sıkı yapışmasını sağlayarak ciddi hasar olasılığını artırır. Bu kimyasalların bir çok elektronik sıvıda bulunmaz (daha azca zararlıdır), bundan dolayı DNA hasarı olasılığı son aşama düşüktür. Aslında bu kıymet Public Health England tarafınca büyük seviyede hafife alınmış ve e-sigaraların düzgüsel sigaralardan daha emin olduğu anlatım edilmiştir.


Mod Güç ve Sıcaklık Parametrelerinin Doğru Belirlenmesi


Mod güç  ve ısı değerlerinin belirlenmesi aroma tespiti için mühim bir faktördür. Bazı aromalar değişik sıcaklıklarda tamamen buharlaşarak aromalarını ortaya çıkarır. Bu, değişken voltaj moduna haiz olmanın avantajlarından biridir. İstediğiniz aromayı elde edene kadar düşük voltajdan yüksek voltaja geçebilirsiniz. Bazı e-likit lezzetlerini 20W’da üretirken, ötekiler 35W’da gelir. Bobin sıcaklığı hazzı direkt etkiler. Biraz tecrübe etme yanılma ile doğru olanı bulabilirsiniz.


Elektronik Sigaralarda Bulunan Hava Kontrolü İle Hava Akışını Azaltın

Hava kontrollü püskürtücü le alakalı en iyi şey, aromayı arttırmak için müsait bir mekanizma olmasıdır. Atomizerin hava yayınlarını kapatıp daha yakından emdikçe parfümün kokusunu daha iyi algılamaya başlayacaksınız. Daha azca havalandırma, daha varlıklı tatlar anlamına gelir.


Kanıtlanmış markalı kutuları tercih edin. Kaliteli bir bobin yapısına haiz, hava akışı problemi olmayan, yönetimi rahat bir hava kanalı, sıçrama önleyici, iyi bir yanma odası ve baca tasarımı ve ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan bir nozül olan bir aerosol seçin.


Elektronik Sigarada Bobin, Tel ve Pamuk Önemlidir


Pamuk, tat ve aroma algısını direkt etkiler. Spreyde kullandığınız pamuğun saf ve naturel olduğu için güvenli olun. Kumaşı yayarken pamuklu kumaşınızı kırılgan bir biçimde kesin. Sadece seçeneklerde değişik seçenekler elde edebilirsiniz ve bundan dolayı nikel, titanyum, kanthal şeklinde seçenekler var. Önceden yapılma titanyum bobinleri öteki tellerle beraber kullanmak yada sırası ile sarmak sizin için en iyi sonuçların belirlenmesine destek olacaktır. Bobinleri onarım ederken teli ve pamuklu çubukları muntazam bir biçimde sarın.


Atomizerinizin Hava Kontrol Delikleri Nerede?


Hava akışı ve delik konumu, hava akışı miktarı kadar önemlidir. Çoğu hava enjektörünün menfezleri serpantin tarafında ve serpantin tarafında açıktır ki bu bereketli bir metot değildir. Hava akımı kanalı bobin ve bobinin altından geçerken stetoskopa doğru hareket ettikçe koku daha kuvvetli hissedilir. Bobininizin üstünde bir havalandırma yerine her vakit bobinin altında aleni hava kanalı olan bir püskürtücü seçin.


Daha Sıkı ve Daha Dar Ağızlık Türü


Kullandığınız hortumun nebulizatörün ancak bir parçası bulunduğunu yada hazzı etkilemediğini düşünebilirsiniz fakat yanılıyorsunuz. Modern nebulizatörler, daha soğuk ve daha kuvvetli buğu üretmek için geniş çaplı nozulları (damla tipi) tercih eder. Ancak kuvvetli kokular için müsait değildir. Daha sıkı içebilmeniz için daha dar çaplı (damla ucu) bir hortum seçin. Ancak hava akışı ayarını düşürdüğünüzde etken bir tat değişikliği beklemeyin.


Elektronik Sigarayı Kimler Kullanabilir?


Elektronik sigara kullanabilenler, sıhhat sorunları olanlar hekim kontrolünden ve danıştıktan sonrasında kullanmaya başlayabilirler. Sağlık problemi olmayan hepimiz e-sigara kullanabilir. Elektronik sigaralarla alakalı araştırmalar sürüyor. Araştırmalar, e-sigaraların insanlara yarar sağlayacak biçimde üretildiğini gösteriyor. Kullanılan e-sigaralar, geleneksel sigaralar şeklinde zararı olan maddeler içermemekte ve kullanıcılara nikotin memnuniyeti sağlamaktadır. Elektronik sigaraların son kullanma zamanı yoktur. Kullanıcı yeniden sıvı doldurarak kullanmaya devam edebilir.


Elektronik Sigara Çeşitleri ve Fiyatları


Elektronik sigara bir çok Avrupa ülkesinde etken olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde de bu sigaraların kullanması yaygınlaştırılmaya çalışılmakta ve bundan dolayı tanıtımlar yapılmaktadır. Elektronik sigaralar beraber 3 gruba ayrılır. Bunlardan ilki lafda sigara modelidir. Bir pil ve bir dolu taksim içerir. Bu makinenin fiyatı fazlaca müsait. Ancak, ciddi sigara içenler için etken sonuçlar vermeyebilir.


Yoğunluk açısından öteki modellere nazaran daha bereketli sonuçlar vermektedir. Sıvı doldurma fonksiyonu yardımıyla buğu payı fazlaca yüksektir ve sigarayı bırakmak isteyenler için iyi bir alternatiftir. Ancak bu ürünün fiyatı öteki modellere nazaran daha yüksektir. Çünkü bu cihazlar teknolojik malzemeler kullanılarak hazırlanmış cihazlarla donatılmıştır.