18650 Pil Nedir? Hangi 18650 Pili Tercih Etmeliyiz?

18650 pil, bilhassa elektronik sigaraların kullanıcıların yakından tanımış olduğu ve bir çok elektronik sigarada kullanılan, yeniden şarj edilebilen pillerdir. Bu piller yeniden yeniden şarj edilmiş olduğu için tüketiciler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Peki, bu piller iyi mi kullanılır ve ne kadara ayrılır? Eğer siz de 18650 pil kullanıyorsanız bu yazımızı muhakkak okumalısınız.

18650 pil, kullananların tabiri ile tekrar şarj edilebilir pil olarak bilinir. Bu nedenle elektronik sigara kullanıcıları tarafınca olmazsa olmaz olarak bilinmektedir. Tabi ki bu pilleri yeniden yeniden şarj ederek kullanabilmeniz için pil şarj cihazınızın bulunması gerekiyor. Bu pillerin üretebileceği en çok güç ise 3.7 volttur.18650 piller birçok pil şirketi tarafınca üretilmektedir. Özellikle Sony, Samsung, Panasonic, LG, Sanyo benzer biçimde markalar bu pillerin üretimini yapıyor. Pillerin dolma ve dayanma süreleri ise kalitelerine nazaran değişmektedir. Bu piller yapıları itibari ile laptop bataryalarına oldukca benzemektedir.

18650 pillerin kullanım alanı oldukca geniştir. Bu piller başta oyuncaklar olmak suretiyle birçok elektronik cihazda kullanılır. Son yıllarda ise elektronik sigaralarda oldukça fazla tercih edilmeye başlandı. 18650 pil türleri elektronik sigara kullanıcıları tarafınca oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu piller bununla beraber telefon ve benzeri cihazlarda da kullanılıyor. Bu piller elektronik sigaralarda metal veya titanyum kapağın altında bulunmaktadır. Bu sayede pil dış elementlere karşı korunur.18650 piller, rahat bir rabıta kablosu ile elektronik sigaranın gövdesine bağlanmaktadır. Atomizerler likiti ısıtması için lüzumlu olan enerji bu pillerden alırlar. 18650 piller tekrar şarj edilebilir olduğu için elektronik sigara kullanıcıları için ayrı bir öneme sahiptir. Bu piller oldukca popüler olduğu için bu pillerin sahteleri de bulunmaktadır. Sahte piller çoğu zaman dış tarafınca bir kaplama bulundurur.Günümüzde 18650 pil üreten birçok şirket bulunsa da kimi firmaların ürettiği piller çok da kaliteli olmamaktadır. Ancak Samsung, Panasonic, LG, Sony ve Sanyo markaları öteki markalara kıyasla daha kaliteli ve kullanışlı 18650 piller üretmeyi başarıyor. Bu markalar içinde ise Panasonic öne çıkmayı başarıyor. Bu pillere ise yaklaşık 35 – 40 TL benzer biçimde bir ücret karşılığında haiz olabilirsiniz.

Gerçek ve Sahte Piller Nasıl Ayırt Edilir?

Gerçek piller feyk pillere nazaran 10 gr daha ağırdır. Bunun haricinde ise bu pilleri ayırt etmek çok da basit olmaz. Özellikle dış görünüşleri birbirine oldukca benzediği için siz de ağırlıklarına bakarak hangisinin feyk hangisinin reel bulunduğunu belirlemelisiniz.